MIXNINE Çıkışı İptal Edildi

MIXNINE kazanan grubunun iptaline ilişkin YG ENT. tarafından yapılan açıklama...⇩


Merhaba, bu Mixnine'ın yapımcısı YG Entertainment.
İlk olarak, Mixnine' ı bu zamana kadar destekleyen tüm fanlara içtenlikle teşekkür ederiz. 

Top9' ın çıkışının iptali ile ilgili makale daha önce YG Entertainment'ın resmi sitesinde yayınlandı. Bu olay için çok üzgünüz ve hayal kırıklığına uğramış herkesin sonsuz sorumluluğunu hissediyoruz.

Mixnine' nın asıl amacı, zorlu çevreye rağmen şarkıcı olma hayallerini gerçekleştirmek için çaresiz kalanları açığa çıkarmak ve daha önce çıkış yapan ancak henüz başarılı olamayan diğer ajanslardaki güzel fırsatların/yetenekli insanların farkındalığını artırmaktı. 

Buna ek olarak, nihai amaç, sadece Kore'de değil, aynı zamanda Asya'da ve hatta dünyanın her yerinde bile bilinen bir yıldız grubunun gelişimini teşvik etmekti. Müzik endüstrisinde 21 yıllık tecrübeye sahip olan YG Entertainment, ilk defa diğer ajanslardaki stajyerlerle buluşarak, tüm müzik prodüksiyon sistemlerini, geliştirdikleri stratejileri ve global altyapısını kullanarak YG Entertainment ile birlikte bu düşünceyi gerçekleştirecekti.

Ne yazık ki, program beklenen ilgiyi almadı. 

Programın popülerliğinden bağımsız olarak, YG Entertainment’ın yapımcısı Yang Hyun Suk, bunu ciddi olarak düşündü ve en başarılı dokuz yarışmacıdan oluşan bu grubun nasıl başarılı hale getirilebileceğine dair stratejiler planladı. Daha sonra, altı ajansın(YG Entertainment dahil) temsilcileriyle bir araya geldi. 

MIXNINE' ın bilinen sözleşme süresi,  “dört ay + denizaşırı ülkelerde performans sergilemek” idi.

Grubun ne kadar büyük/iyi olduğu önemli olmamakla birlikte, bugünlerde  müzik endüstrisinin gerçekliği, çıkıştan hemen sonra dikkat çekmenin oldukça zor olmasıdır. Üreticiler bunu herkesten daha iyi anlayanlar olduğu için, yeni planları açıklamak ve görüşlerini paylaşmak için şahsen ajans temsilcileri ile buluşmaya karar verdiler.

Peki Yang Hyun Suk'ın yeni planı nedir? 

Üyelerin her biri kendi şirketleriyle 6 ay boyunca faaliyetlerine devam edeceği ve kalan 6 ayda “ MIXNINE ”nın dokuz üyeli grubuyla promosyon yapmak için bir araya gelmesinin önerildiği bir teklifti. Bu, üç yıl boyunca devam edecekti. 

Yang Hyun Suk neden bu yeni öneriyi yaptı?

Söz verilmiş dört ayın (ilk kararlaştırılan süre) müzik videosunu çekmek, koreografi yapmak hatta yeni şarkılarını hazırlamak için bile yeterli olmadığına inanıyordu. Buna ek olarak, bir solo konser için en az 15 şarkıya ihtiyaç vardı ve söz verilen dört ayda bütün bunları başarmak imkansızdı.

İlk teklifi yaptıktan ve her bir ajansın görüşlerini topladıktan sonra, ajansların çoğunluğu 6 ayın külfetli olacağını düşündüklerini belirttiler. 
Yang Hyun Suk da bu fikri tam olarak anladı ve kabul etti. İkinci teklifte, bir aylık bir hazırlık dönemi ve iki aylık bir promosyonla yılda üç ay olacak bir süreç önerdi. Maalesef geçen hafta yapılan son grup toplantısında tüm temsilcilerin onayını alamadı. 

Yedi kez gerçekleşen toplantılar, çok rahat ve sakin bir şekilde; tartışmalardan ziyade karşılıklı düşüncelerin paylaşıldığı bir atmosferde gerçekleştirildi. Tek bir tartışma veya gergin bir anın olmadığını açıkça ifade etmek isteriz. 

Bu fırsatı, bir anlaşmaya varamasak da yoğun programlarının ortasında “ MIXNINE ” için zaman ayırmış olan temsilcilere teşekkür etmek için kullanmak istiyoruz.

Sonuç olarak, YG Entertainment'in bir mazereti yok. En azından, neler olduğunu sizlere bildirmek istedik.

Şimdiye kadar MIXNINE 'ı destekleyen fanlara çok minnettarız. YG Entertainment sadece MIXNINE ’nın ilk dokuz üyesini değil, aynı zamanda ‘MIXNINE’a katılan tüm yarışmacıları gelecekte içtenlikle destekleyecektir.

Yeniden, hepinize içtenlikle teşekkür ediyoruz ve sözümüzü tutmadığımız için derinden özürlerimizi iletiyoruz.

Cr: Soompi



Şaşırdık mı? Hayır.. Çıkışın başta belirtilen şartlara göre nisan ayında yapılması gerekirken herhangi bir promosyon ve ya hazırlık yapılmayışı YG'nin böyle bir şey yapacağının sinyallerini veriyor gibiydi. Yarışmacıların emeklerinin karşılığını alamamış olmaları gerçekten üzücü. Bundan sonrası için onlara şans dilemek ve desteklemekten başka elimizden gelen bir şey yok, hem A.C.E hem de diğerleri için.. 💖

ACE TURKEY EKİBİ
Acecream

Yorumlar

Popüler Yayınlar

CHOICE SOHBET HATTI