A.C.E'in MK News Röportajı


A.C.E “Büyük gruplar trend oluyor, 5 üyeli olmak bizim grubumuzun güçlü yanı.”




   Grup çıkışlarını 2017’de “CACTUS” isimli single albümleri ile yaptı ve bir sene içerisinde çokça büyüdüler/popülerleştiler. Çaylak olmalarına rağmen çok yetenekli olduklarını belli ediyorlar. Çok sıkı mücadale ettikleri JTBC ‘MIXNINE’ ile yaşanan talihsizliğe rağmen hissettikleri duygunun pişmanlıktan olmadığını, yakın zamanda comeback yapabileceklerini gülümseyen yüzlerle söylediler.

   Ayın 7’sinde A.C.E bir repackage albüm yayınlayacak, “Adventures in Wonderland” ve ana şarkı “Take Me Higher” ile promosyonlara başlayacaklar. “Take Me Higher” havalı hissettiren bir yaz şarkısı türünde. Önümüzdeki promosyon sürecinde A.C.E önceki sert imajlarından farklı olarak taptaze bir imaj göstermeye kararlı.

   Üye Wow şöyle söyledi: “Katıldığımız survival şovların bitişiyle, A.C.E'in yeni özelliklerini gösterebilmek için çok çalışarak hazırladığımız bir albüm. Üyeler çok sıkı çalıştı, bu yüzden ilginizi bekliyorum.”
Jun:”Geri dönüş yapabildiğimiz ve uzun süre sonra fanlarla tekrar buluşabildiğimiz için mutlu hissediyorum, heyecanlıyım.”
Kim Byeongkwan: “Bu, kendimizi adayarak hazırladığımız bir albüm. Sadece ana şarkı değil, diğer şarkılar da gerçekten çok güzel. Umarım bu şarkıları çokça dinlersiniz.”

   A.C.E Jun, Donghun, Wow, Kim Byeongkwan ve Chan olmak üzere 5 üyeden oluşan bir grup. Ancak bu sefer 4 üyeyle tanıtımlarını yapacaklar. Bunun nedeni ise en genç üye olan Chan’ın KBS “The Unit” tarafından oluşturulmuş UNB grubunda aktivitelerine devam etmesi. Chan, A.C.E' de qna vokal görevinde olması da 4 kişi olarak tanıtımlara devam etmenin zorluğunu arttırıyor.




   Jun: Bir ana vokalin eksikliğini doldurabilmek için normalden 2-3 kat daha fazla çalışıyorum, özellikle yeni şarkımız şu ana kadar yaptığımız şarkılardan daha zor olduğu için. Ayrıca bir performans grubu olduğumuz için istikrarlı canlı performanslar gösterebilmek amacıyla elimizden gelenin en iyisini yapıyoruz.

   Kim Byeongkwan: Vokal vokaldir, ancak dört kişiyle performans gösterebilmek sınırlı formasyon nedeniyle zor. En taze ve çarpıcı performansı sergileyebilmek istediğimiz için sorun yaşadık/ endişelendik. Chan bizimle olmadığı için de canlı performanslarımıza sıkı çalışıyoruz.

   Diğer gruplar içinde A.C.E dikkat çekiyor. Bu 5 kişilik bir grup olmaları ile bağlantılı. Şu anda trendlerden birisi çok üyeli gruplar. Bu trend öncesinde 4 veya 5 kişili gruplar yaygındı, ama şu günlerde 9 veya daha fazla üyeye sahip grup sayısı arttı. Bu büyük gruplar arasında A.C.E 5 kişi ile tanıtımlarını sürdürüyor, onlara bu durumun artılarını ve eksilerini sorduk.

   A.C.E: Eksilerden başlarsak, herbirimizin yerine getirmesi gereken roller artıyor. Çok kişilik gruplarda üyeler en iyi oldukları pozisyonlarda bulunuyor, birbirilerini tamamlıyor ve bir performans yaratıyorlar. Bizim her şeyi 5 kişi ile oluşturmamız gerektiği için çok daha fazla efor gerektiriyor. Ama aynı zamanda rekabetçi yönümüzün de ortaya çıkabileceğini düşünüyorum. Eğer dansımızı ve şarkılarımızı mükemmelleştirirsek benzersiz olabiliriz. Ayrıca daha az üyemiz olduğu için de halka bireyselliğimizi göstermek için daha fazla imkanımız olacaktır.




A.C.E Jun-Wow "Donghun ve Byeongkwan'ın çıkışları iptal edilince, açıkçası bir umut gördüm."


   Erkek grubu A.C.E'in üyeleri, farklı kişiliklerinden dolayı zamanında kavga ederken şu an sadece birbirlerinin yüzüne bakarak birbirlerinin akıllarını okuyan bir aile oldular. Çıkışları tek ortak hedefleriydi ve böylece zaman çabucak akıp geçti. Artık sahnede bir grup olarak, A.C.E olarak, çıkmanın zamanı gelmişti. Birlikte çok mutlu anıları olsada bir o kadar da zor zamanlara göğüs gerdiler. Geri dönüşlerinden önce A.C.E' e "En çok zorlandığınız anınız nedir?" diye sorduğumuzda "Sözü bir türlü verilemeyen çıkışımızı beklemek." diye yanıtladılar.

   Jun: Bence en zorlu geçen zamanlar çıkış yapmadan önceki stajyerlik zamanlarım. Bu biraz bir sonraki günü herhangi bir vaat olmadan yaşadığın, süregelen bir döngü gibiydi. Çıkışımdan sonra gerçek hayatın ne kadar zor olduğunu fark etmem zaman aldı. Çıkış yaptıktan sonra her şeyin çorap söküğü gibi geleceğini düşündüm. Sonradan fark ettim ki, şovlarda göründüğü kadar kolay değilmiş. Öyle olsa bile, azar azar da olsa hayranlar kazanmak bana güç veriyordu. Şuan ise, geri dönüş yapmak üzere olduğumuzdan en mutlu anlarımı yaşıyorum. *güler*

   Kim Byeongkwan: Bence en kötüsü boşlukta olmak. Chan UNB ile promosyon yapıyordu, Donghun ve ben MixNine ile olacak çıkışımızı bekliyorduk.... Ama çıkışın nasıl olacağın belli değildi. Yani elimde hiçbir şey yoktu. Bence bu olay daha zor çünkü uğruna çalışacağın bir hedefin vardı ama sırtını yaslayabileceğin hiçbir şey yoktu. İşte bu yüzden bu geri dönüş bu kadar önemli ve değerli.

   Donghun ve Kim Byeongkwan bu yıl Şubat ayında gerçekleşen, JTBC yarışması Mixnine'ın çıkış grubuna seçilmişlerdi. Ancak şirketler arasındaki farklılıklar yüzünden final grubunun çıkışı iptal edildi. Altı ay boyunca çekimi yapılıp yayınlanan Mixnine'a her şeylerini verdikten sonra bu olay, oldukça üzücü olmalı.

   Donghun: Haberi bir makaleden okudum. Mixnine ile çıkış yapmamak hakkında bir pişmanlığım yok ama Mixnine üyeleri ile promosyon yapamadığım için üzüldüm. Program sırasında birbirimizi çokca dinledik ve beraber yeni deneyimler kazanmak istediğimizi dile getirdik. Yazık oldu, Mixnine ile çıkışımız iptal edildi ama bence bunun sayesinde A.C.E' in albümüne daha iyi hazırlanma şansım oldu.

   Jun,Wow : Donghun ve Kim Byeongkwan için oldukça hayal kırıcı olmalı çünkü onların ne kadar sıkı çalıştıklarını biliyoruz. Bencilce olduğunu düşünebilirsiniz ama çıkışlarının iptali ile bir şansımız oldu. Uzun bir süre beklemeden birlikte yeni bir A.C.E albümü çıkartabildik. Üyeler zor zamanlar geçirdikten ve çıkış yapamadıktan sonra (Mixnine ile) bu çıkacak olan albüm ile iyi sonuçlar almak için daha sıkı çalışacağız.




   Son zamanlarda A.C.E, Japonya, Kanada ve Brezilya'daki fan konserleri ile popüleritelerini yükselen yıldızlar olarak kanıtlıyorlar.

   Onlara, fanların onları sevmelerinin nedeninin ne olduğunu düşündüklerini sorduğumuzda "Sahnede tutkumuzu gösteriyoruz." , "Kemiklerimiz kırılacakmışcasına dans ediyoruz." ve "Gelişmeye devam ediyoruz." gibi cümleler kurdular.

   A.C.E: Çıkışımızdan beri "Her saniye yapabileceğimizin en iyisini yapalım." diye düşünüyoruz. İnsanlar A.C.E' i tanısın diye buskingler yaptık, çıkışımız için seksi şort giydik ve hayatta kalma programlarına katıldık. Her şeyi deneyen bir grup olmak istediğimizi düşündük, bunları bir idol olarak yapmalıyız.
Bizce insanlar bizi elimizden gelenin en iyisini yapmak için çalıştığımızdan seviyorlar. Birçok şey atlattığımızdan, yolumuza çıkan her şeyin üstesinden gelecek gücümüz var. *güler*

   Röportajlarını bu geri dönüş için belirledikleri hedeflerinden ve gelecek hakkındaki arzularından bahsederken bitirdiler.

   Kim Byeoungkwan: Çıkış yaptığımızdan beri yalnızca kısa promosyonlar yaptık. Şuanki hedefimiz tanışabildiğimiz kadar çok fan ile tanışmak. İmza günleri ve fan buluşmaları yapmayı planlıyoruz. Daha çok promosyon yapmak ve varyete programlarında görünerek size farklı yönlerimizi göstermek istiyoruz. Yani bu geri dönüş için hedefimiz insanların bizi tanıması ve isimlerimizi bilmesi.

   Donghun: Daha önceden yaptığımız şarkıların sevilebilecek ve sevilmeyecek tarafları vardı. Bu yüzden beklentilerimiz düşüktü. Bu kez şarkımızın daha iyi dönütler alabileceği konusunda tatmin olduk. Umarım birçok insan yeni şarkımız "Take Me Higher"ı dinler ve mutlu hisseder. Ayrıca düşündük ki, bu sefer Chan ile promosyon yapamadığımız için Chan geri geldiğinde A.C.E tam/güçlü bir takım olacak ve en küçük üyemizi hoş bir şekilde karşılayacağız. Lütfen bizi izlemeye devam edin.


A.C.E TURKEY EKİBİ

Yorumlar

Popüler Yayınlar

CHOICE SOHBET HATTI